2124. február 18, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Több millió levelet küld szét az NVI


2018. február 12.
szerző: SH

Fotó: Máthé Zoltán, MTI
Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Ma kezdik kézbesíteni az érintett 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt, ami tartalmazza a szavazás helyét, idejét, és azt, hogy a választópolgár melyik választókerületben, településen gyakorolhatja választójogát.

A 2014-es voksoláshoz képest – amikor 10.382 szavazókör állt a választók rendelkezésére az idén már csak 10.286 szavazókör lesz, vagyis lesznek, akik nem a megszokott szavazókörben voksolnak.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) névre szóló küldeményében 7,9 millió választópolgárnak legkésőbb február 19-éig postázza az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor a jegyzőnél jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az április 8-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.