2020. január 22, szerda

Több mint 670 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron


Baranya - 2018. április 4.
szerző: SH/MTI

tervrajz-haz

Több mint 670 millió forintos beruházással, főként európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdődik Szigetváron.

A szigetvári gyógyfürdő és a vár szomszédságában mintegy 380 négyzetméteres új vendégfogadó épület és rekreációs park létesül 2019 júniusáig – ismertette a részleteket az eseményen Gálosi Gábor, az MSB Zrt. vezető projektmenedzsere.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a turisztikai fejlesztésre utalva megjegyezte, hogy a projektnek köszönhetően a 11 ezer fős város százezreket hívhat magához, hogy egyedi értékeivel gazdagítsa látogatóit.

Vass Péter, Szigetvár független polgármestere, a Baranya megye 4-es választókörzetében MSZP-Párbeszéd támogatással induló országgyűlési képviselő-jelölt a köszöntőjében a projekt megvalósulásának fontosságáról beszélt, míg a kormánypárti politikusok a nemzet gazdálkodását éltették és 2022-re vizionálták megépíteni az M60-as autópálya Barcsig tartó, hiányzó szakaszát.