2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Több mint negyedmilliárdért épít Nagyharsány bicikliutat


2018. január 2.
szerző: SH

kerekparut-felfestes

Nagyharsány 260 millió forintot nyert a TOP Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázatán. A száz százalékban támogatott projekt során egy 2,8 kilométeres kerékpárút fog épülni Nagyharsány és Kistapolca között.

A projekt célja Nagyharsány és Kistapolca települések között a kerékpározás feltételeinek a fejlesztése, bővítése, annak érdekében, hogy közlekedésbiztonsági szempontokból is javuljanak a kerékpározás feltételei. A projektet Nagyharsány a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósítja meg.

A Siklósi Többcélú Kistérségi Társulás korábban a Villány és Nagyharsány között 3,6 kilométer hosszú kerékpárutat építette meg szintén egy pályázat segítségével, mely teljes hosszában követi az autóút nyomvonalát. A kerékpárút hiányzó szakasza 2015-ben Siklós-Nagytótfalu-Kisharsány-Nagyharsány között épült meg, mellyel a Siklós-Villány közötti kerékpáros útvonal teljessé vált.

A térségben Siklós is folytatja a kerékpárutak infrastruktúrájának fejlesztését, mellyel a hálózat csatlakozik egy határon átnyúló projekthez, és a harkányi szakasz felújítása is a tervek között szerepel. Mindezek mellett 2019-ben tervezik átadni a Siklós és Pécs közötti összesen 55 kilométeres kerékpárutat is.