2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Több mint negyven javaslatról döntenek szerdán


Itthon - 2018. december 9.
szerző: SH

Fotó: Bruzák Noémi, MTI
Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Az Országgyűlés hétfőtől csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja aktuális őszi ülésszakát. A képviselők szerdán több mint negyven javaslatról döntenek.

A parlament honlapján elérhető napirendi indítvány alapján az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációk ezúttal is az első ülésnapon hangozhatnak el, ezúttal hatvan percben, hasonlóan az azonnali kérdésekhez, míg a kérdésekre harminc perc áll majd rendelkezésre.

A Ház kedden reggel ugyancsak napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, majd a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó, a benyújtott indítványok módosításairól szóló vitáit folytatja le.

Szerdán délelőtt szavazásokkal indul az ülésnap. A parlament ekkor hozhat törvényt a

      közigazgatási bíróságokról,

      a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról,

      a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtéséről,

      a kormányzati igazgatásról,

      a 2021-es népszámlálásról,

      a Hungary Helps programról,

      a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint

      az állami magasépítési beruházások megvalósításáról is.

A fentieken kívül számos, már meglévő jogszabályon is módosíthatnak, így például változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve is, és elfogadják a rabszolgatörvényt, mely a túlórákat 400 órára emeli és 36 hónap elszámolási időszakot vezet be.

Az Országgyűlés téli ülésszaka – a parlament honlapján elérhető ülésterv alapján – csütörtökön ér véget. A képviselők ekkor három, az igazságszolgáltatást érintő javaslatról tárgyalnak: a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi évről szóló beszámolója kerül terítékre.