2018. október 15, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Több tucat programmal és egy évfordulóval vár a bazilika decemberben


2017. november 20.
szerző: SH

mariagyuditor

A négy gyertyagyújtás mellett számos programmal, pásztorjátékkal és betlehemmel is készül az év utolsó havában a máriagyűdi kegytemplom, ami decemberben ünnepli bazilikává avatásának hetvenedik évfordulóját.

December 1-3. között bentlakásos adventi lelkigyakorlat lesz, főtisztelendő dr. Puskás Attila, a Pázmány Péter Egyetem professzorának vezetésével. A lelkigyakorlat szentmiséi nyilvánosak, pénteken és szombaton 17 órakor, vasárnap 10 órakor kezdődnek.

December 2-án, szombaton 16:30-kor adventi áhítatot tart Radnai Tamás orgonaművész . A szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz. A szentmise után vesperást imádkoznak, majd a kapualjban szerény agapéra várják a testvéreket, melyet a Rózsafüzér Társulat készít.

December 3-án, advent első vasárnapján ünnepeljük a Bazilika felszentelésének hetvenedik évfordulóját. A búcsúi szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 5-én, kedd reggel 6 órakor roráté szentmise lesz.

December 8-án, pénteken, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a szentmise 17 órakor kezdődik.

December 9-én, 16:30-tól a szentségimádás alatt zenés adventi áhítat lesz a Bazilikában, a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. 17 órakor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtják az adventi koszorú második gyertyáját is, majd közösen imádkozzák a vesperást, és a Passiós Család szerény agapéval látja vendégül a testvéreket a kapualjban.

December 10-én, advent második vasárnapján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 12-én, kedden reggel 6 órakor roráté szentmise lesz Bazilikában.

December 16-án, szombaton ismét 16:30-tól kezdődik a szentségimádás, ami alatt zenés adventi áhítat lesz Bazilikában. Ekkor a harkányi Ifjúsági Zenekar működik közre. 17 órakor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtják adventi koszorún az öröm gyertyáját is, majd közösen elimádkozzák a vesperást, és szerény agapéval a Házas Hétvége Közösség várja a kedves testvéreket a kapualjban. Ezen az estén érkezik a betlehemi láng is.

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a szentmisék 8 és 10 órakor veszik kezdetüket.

December 19-én, kedden reggel 6-kor roráté szentmise lesz.

December 23-án, szombaton 16:30-tól a szentségimádás alatt zenés adventi áhítat lesz a Bazilikában, Polgár Péter kántor úr, Szentgyörgyváry Albert, Szentgyörgyváry Gellért, Szabó Réka, és Tolnay Barnabás közreműködésével. Ezt követi a negyedik adventi gyertya meggyújtása. A szentmise után vesperást imádkoznak, majd a kapualjban szerény agapéra az Egyházközségi Tanácsosok várják a testvéreket.

December 24-én, vasárnap 8 és 10 órakor lesznek a szentmisék. A Bazilika betleheme 16 óráig lesz látogatható. Éjszaka 23 órakor nyitják a Bazilikát, a templomközösség pásztorjátéka 23:30-kor kezdődik. Éjfélkor szentmisét mutat be Ft. Keresztes Andor, a Bazilika plébánosa.

December 25-én hétfőn, Szentkarácsony napján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

December 26-án kedden, Szentkarácsony másnapján, Szent István diakónus, első vértanú ünnepén is 8 és 10 órakor lesznek a szentmisék.

December 27-én szerdán Szent János napján a 17 órakor a szentmise után, a bormegáldás szertartása veszi kezdetét, ami után szerény agapéra várják a gazdákat.

December 28-án, csütörtökön, aprószentek ünnepén 15 órakor a Bazilika harangjai a meg nem született gyermekekért szólalnak meg. Szentmisét 17 órakor ünneplik.

December 30-án, szombaton, reggel 9-kor hagyományos év végi hálaadó Tenkes-túrára indulhatunk, a környékbeli plébániák közösségeivel. Visszaérkezéskor, – délután 2 óra magasságában – hálaadó szentmise lesz.

December 31-én, vasárnap van Szent Család ünnepe, a szentmisék 8 és 10 órakor lesznek. A nagymisében ünnepélyesen megáldják a jelenlévő családokat, és ekkor lesz az év végi hálaadás is.

Január 1-én hétfőn Szűz Mária, Isten Anyaságának ünnepén a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

Január 6-án, szombaton, vízkereszt ünnepén a szentmise 17 órakor lesz a Bazilikában. Vízkereszt parancsolt ünnep, minden megkeresztelt hívőt várunk szentmisére.