2019. december 7, szombat

Több zebra is téma volt a rendkívüli testületi ülésen


Helyi hírek - 2019. június 14.
szerző: SH

zebra-gyalogosatkelo

A Távhő végelszámoltatása miatt szükséges néhány döntés miatt hívtak össze rendkívüli képvislő-testületi ülést csütörtökre. A napirendhez jelen volt dr. Marján István, a város ügyvédje is. A testület egy füst alatt megtárgyalt a Váralja projekthez kapcsolódó ingatlanügyet is.

A testületi ülésen a helyi településképi rendelet módosítására is sor került egy jogos igény kapcsán. A sűrgősséget itt is az egyik legjobb adófizető és legtöbb embert foglalkoztató, Ipari parkban székelő vállalkozás adta, mely fontos és komoly fejlődési potenciáljának megteremtéséhez vált szükségessé a helyi rendelet mielőbbi módosítása.

A polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy több lakossági aláírásgyűjtés zajlott az elmúlt napokban, a közlekedés és elsősorban a gyalogosok védelme érdekében. Több tucatnyian kérik ugyanis, hogy a Vértanúk és Kanizsai utca, valamint az Iskola és Vértanúk utcájának kereszteződése közelében legyen kialakítva mielőbb zebra, gyalogos átkelőhely.

Mivel ezekhez a döntésekhez a közlekedésbiztonsági- és tervezési mérnökök szakvéleménye mellett a rendőrök meglátásaira is szükség van, a polgármester a nyári szünet előttre tervezett utolsó, június 27-i ülést jelölte meg a kérelmek tárgyalására.