2020. augusztus 10, hétfő

Tömegesen hagyják el a hollandok Horvátországot


Nagyvilág - 2020. július 24.
szerző: SH

hollandutlevel

Tömegesen hagyják el a holland turisták Horvátországot illetve mondják le foglalásaikat, miután Hollandia néhány napja narancssárga listára tette az országot, az onnan hazatérőknek pedig 14 napos karantént rendel el.

Csak júliusban valamivel több mint 45 ezer holland turista 243 ezer vendégéjszakát töltött az országban, főleg Isztriában. A Holland kormány a fertőzöttek számának növekedése miatt kedden levette Horvátországot a biztonságos országok listájáról.

Horvátországban csütörtökön 104 új fertőzöttről adtak számot, ezzel elérte a 4634-et az eddig megbetegedettek száma. A járvány halálos áldozatainak száma továbbra is 128. A betegek közül 132-en vannak kórházban, közülük heten lélegeztetőgépen. A horvát járványhelyzet június közepén kezdett romlani, azt megelőzően egy hónapig nulla és három között mozgott a napi új esetek száma. A legtöbb új esetet – 140-et – július 10-én regisztrálták az országban.

A területi eloszlás szempontjából a legtöbb megbetegedést a kelet-horvátországi Vukovár-Szerémség és Eszék-Baranya megyében, valamint Zágrábban diagnosztizálták.