2020. június 5, péntek

Tömeggyilkosságok hétvégéje volt Amerikában


Nagyvilág - 2019. augusztus 5.
szerző: SH

Biztonsági kamerák felvétele, amint a támadó a WalMartba lép.
Biztonsági kamerák felvétele, amint a támadó a WalMartba lép.

Szombaton a texasi El Pasóban, illetve vasárnapra virradóan pedig az ohiói Daytonban történt lövöldözés, mely során több tucatnyian haltak meg. Chicagóban további öt fegyveres támadás is történt.

El Pasóban az első lövések eldördülése előtt mintegy fél órával az elkövetőnek, a 21 éves Patrick Crusiusnak tulajdonított hosszú bejegyzés jelent meg az interneten. Az írásban a gyilkos tudatta: tette válasz lesz a spanyolajkúak tömeges bevándorlására, inváziójára a déli határon át. Ezután lövöldözni kezdett egy WalMart bevásárlóközpontban, húsz embert megölt és huszonhatot megsebesített. A halottak között három, a sebesültek soraiban hat mexikói volt. Texas állam azt tervezi, hogy halálbüntetést kér a hajtóvadászatban elfogott elkövetőre.

Vasárnapra virradóra, helyi idő szerint az éjjel egy óra után Dayton szórakozónegyedében is lövések dördültek. Connor Betts kilenc embert lőtt agyon, huszonhét áldozatot pedig megsebesített. A halálos áldozatok között van 22 éves húga, Megan is. A rendőrök a helyszínen agyonlőtték a férfit.

Chicagóban öt helyen voltak fegyveres támadások vasárnapra virradóra, a helyi média összesítése szerint három ember meghalt és 37 megsebesült a lövöldözésekben.