2020. április 8, szerda

Törökországban fogják a Negrót is gyártani


Gazdaság - 2018. szeptember 22.
szerző: SH

negro_DSC_0052

A Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi üzemébe. A költöztetést jövő év június végéig végzi el, ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben. A 35 alkalmazottat csütörtökön értesítették a döntésről.

Október végéig pedig befejeződik a Halls cukorkák gyártásának áttelepítése a cég új cukorka- és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe, amelyet 2016 év elején jelentettek be. Az üzemben dolgozó 35 embert csütörtökön értesítette a gyár vezetősége a döntésről.

A cukorkák minőségére nem lesz hatással a gyártás áthelyezése – ígérik.

A Mondelez Hungaria Kft. a világ 160 országában értékesíti termékeit. Az Amerikai Egyesült Államokban székelő vállalat nettó árbevétele tavaly elérte a 26 milliárd dollárt, azaz 7.198 milliárd forintot. a Mondelez International cégcsoport tagja. Magyarországon a győri üzemen kívül Székesfehérváron rendelkeznek gyártó egységgel, ahol hétszáz ember dolgozik.

Győrben a Negrót és a Halls cukorkákat gyártották, a székesfehérvári portfólióba pedig a Milka kekszes csokoládék, a Győri édes, az Albert, a Háztartási keksz, a Pilóta, a Vaníliás karika, a TUC, a LU és Ritz mini kekszek, valamint a Disko és a Zlate keksztermékek tartoznak.

A Győri Keksz Kft. árbevétele tavaly 8,3 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal több, mint az előző évben. Nyeresége viszont 54 millió forint, 162 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban.