2020. július 9, csütörtök

Tűzoltótábor vette kezdetét Siklóson


Helyi hírek - 2017. augusztus 23.
szerző: SH/OKF

tuzoltosag

Tizenhat általános iskolás gyermektől lett hangos a siklósi laktanya udvara. Elkezdődött ugyanis az a háromnapos tűzoltótábor, amely a hagyományoktól eltérően nemcsak napközis elfoglaltságot nyújt a diákoknak, hanem három teljes napos programot jelent a nebulóknak.

Kovács András tűzoltó ezredes, a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője a rendezvény megnyitóján abbéli örömét fejezte ki, hogy ilyen sok gyermek érdeklődik a tűzoltók munkája iránt. Mint rámutatott, a tűzoltóságot érintő programok mellett rendőrségi és elsősegély-nyújtási feladatok is színesítik a tábort.

A megnyitót követően a sátorállítással folytatódott a tábor programja. Mindeni aktívan kivette a részét az éjszakai pihenőhely kiépítésében, majd a sátor berendezése következett. A gyerekek megismerkedtek nemcsak egymással, hanem a laktanyával is, majd első éles feladatként a tömlőszereléssel kezdtek a kicsik.

Péntekig alaposan megismerik a szakmát: szerelés, oltás mellett füstös gyakorlaton is kipróbálhatják az elsajátított tudást.

A szervezésben nagy szerepet vállaltak a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, akik a programok mellett a katasztrófavédelmi sátrakban elszállásolt gyerekek éjszakai felügyeletét is vállalták.