2020. július 10, péntek

Újabb cégekhez érkeztek honvédségi csoportok


Gazdaság - 2020. március 25.
szerző: SH

honvedsegi-terepjaro

A miniszterelnök korábban tíz akciócsoport megalakulásáról döntött, melyek feladata a koronavírus-járvány terjedésének megelőzés. Ezek egyike a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, élén Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel.

Honvédségi akciócsoport érkezett újabb 13 céghez, melyek az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltatónak és gyártónak értékeltek. Ezek a csoportok a vállalatok biztonságos tevékenységét és zavartalan működését a Honvédelmi Igazgatási Törzseken keresztül segítik.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte, hogy közel 140 érintett cég van, ezekről viszont nem nyilatkoztak. Múlt héten hetven vállalatnál már megjelentek, hogy segítsenek az irányításban, most újabb 13 került a listára. Ezek sorában a Magyar Telekom, a TESCO-Global Áruházak Zrt., CBA Kereskedelmi Kft., SPAR Magyarország Kft., COOP Gazdasági csoport/CO-OP Hungary Nagykereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Egis Gyógyszergyár Zrt., Sanofi-Aventis Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., TEVA Gyógyszergyár Zrt., BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Messer Hungarogáz Ipari Gázgyártó és Forgalmazó Kft., LINDE GÁZ Magyarország Zrt. és a SIAD Hungary Gázokat Forgalmazó és Termelő Kft. áll.