3129. január 16, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Újabb emeléssel válna vonzóbbá a Hauni


2018. február 1.
szerző: SH

penz

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft-nél a foglalkoztatottak száma 2017-ben több mint 20 százalékkal emelkedett, míg a munkatársak bére átlagosan a tavalyi 10 százalékos emelés után idén újabb 11-el nő. A pécsi cég ezen felül tovább fog bővülni – közölte a társaság.

Baranya megye legnagyobb gépipari vállalkozása sikeres esztendőn van túl, termékei minden kontinensen keresettek. A világpiacon megnövekedett vásárlói igényeket a német anyavállalat a csúcsminőségű berendezéseket készítő pécsi gyárban, magyar munkavállalók szakértelmének segítségével tudja kielégíteni.

A Hauni Hungaria Baranya megye harmadik legnagyobb árbevétellel rendelkező cége, jelenleg több mint 1250 főt foglalkoztat, a tavalyi létszámnövekedés pedig meghaladta a 20 százalékot. A helyi gazdaságban évek óta stabil szerepet betöltő vállalat évek óta Pécs legnagyobb adófizetője. Az idei évre további bővülést tervez a cégvezetés: legalább száz új kolléga, elsősorban fémipari és villamosipari tapasztalatokkal rendelkező szakember felvételével számolnak.

Annak érdekében, hogy a Hauni Hungaria továbbra is a legvonzóbb munkahely maradjon a régióban, a vállalat a tavalyi, átlagosan 10 százalékos béremelés után az idei évben újabb, 11 százalékot meghaladó emelésben egyezett meg a szakszervezettel. Ezen felül a Hauni folyamatos szakmai kihívásokat és fejlődési lehetőséget kínál munkavállalóinak amellett, hogy világszínvonalú műszaki berendezések gyártásában működhetnek közre.

Továbbá a vállalat más téren is törekszik a megfelelő körülmények biztosítására. 14 különféle sportszakosztály működik a cégen belül, a labdarúgástól a túrázásig. Évente többször rendeznek közös programokat a Családi naptól a Mikulás ünnepségen át az évzáró vacsoráig. Törzsgárda program is működik a hosszú ideje ott dolgozók extra jutalmazására. Mindemellett lehetőség van szakmai és nyelvi továbbképzéseken részt venni, de munkakörtől függően részmunkaidő vagy az otthoni munkavégzés is elérhető a haunis kollégák számára. Az új munkavállalók beilleszkedését a Pártfogó Program is megkönnyíti, amelynek keretein belül minden új kollégát 90 napon keresztül egy pártfogó segít eligazodni az új munkakörnyezetében.