2020. június 2, kedd

Újabb változások lesznek Siklóson – VIDEO


Helyi hírek - 2020. április 8.
szerző: SH

siklos-jelvenyek-2

Javaslatot fog tenni a költségvetés módosítására – ismerteti Riegl Gábor szerda délutáni beszámolójában. A polgármester a kormány intézkedései mellett a bevételek változására és nem várt kiadásokra való tekintettel döntött a koncepciók újragondolásáról.

Továbbra is egy regisztrált koronavírus-fertőzöttről tudni Siklós területén, míg hatósági házi karanténban 36 fő van.

Szerda estig minden siklósi háztartásba megérkeznek azok a kezdőcsomagok, melyek egy szájmaszkot és egy pár gumikesztyűt tartalmaznak – ismertette Riegl Gábor. Mint a polgármester bejelenteti, két helyszínen, az önkormányzatnál illetve a szolgáltatók házában díjmentesen kaphatnak többször használatos szájmaszkot a siklósi lakosok, melynek szabályairól részletesebben oldalunkon számolunk be.

Egyebek mellett arra is kiér, hogy változik az óvodai ellátás helyszíne, így a gyermekek felügyeletét a Köztársaság téri tagintézményben látják majd el.

Lezárják valamennyi játszóterek és a köztéri fitneszparkot is, de továbbra is nyitva marad a piac, melyet hétvégén is lehet majd látogatni.

Folynak a közterületi fertőtlenítés és jelképes húsvéti díszítés kap két helyszínen is a város.

A polgármester a létrehozott vírusvédelmi segélyalappal kapcsolatban részletezte, hogy magánszemélyek, siklósi cégek és vállalkozások mellett a képviselő-testület valamennyi tagja is hozzájárulásukat tették, így abban jelenleg 1,8 millió forint áll rendelkezésre. Részletek 18 óra 15 perctől hallhatóak.

 Kövesse velünk a bejelentést élőben! A videó később felvételről lesz megtekinthető.