2020. november 30, hétfő

Vádat emeltek a halálos balesetet okozó rendőr ellen


Itthon - 2020. október 21.
szerző: SH

rndblst

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a 2018 februárjában történt rendőrautó-baleset ügyében. A megkülönböztető fény- és hangjelzést egyidejűleg használó Opelt vezető vádlott egy fővárosi kereszteződésben egy másik szirénázó rendőrautóval ütközött.

A kereszteződésben a vádlottnak jobbról nekiütközött egy szabályosan közlekedő, szintén megkülönböztető fényjelzést használó Octavia, aki ugyanoda sietett. Az Opelben utazó őrmester életét vesztette, az autót vezető vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Škodát vezető rendőr könnyebben sérült meg.

A vádirat szerint a baleset oka, hogy a vádlott, mielőtt behajtott volna a kereszteződésbe, nem győződött meg arról, hogy más közlekedő járművet veszélyeztet-e.

A vádemelés alapján a büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A nyomozó ügyészség indítványozta, hogy a bíróság előkészítő ülésen ítélje az elkövetőt — beismerésére tekintettel — 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházra és 3 évre tiltsa el a közúti, B kategóriájú járművezetéstől.