2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Vádat emeltek a nagyharsányi cserbenhagyók ellen


Baranya - 2018. május 15.
szerző: SH

fotó: ügyészség
fotó: ügyészség

Vádat emeltek a két férfi ellen, akik októberben Nagyharsányban a Tom Market előtti parkolóban tolatás közben Opel Corsájukkal elütöttek egy lányt.

Miután fél év papírmunkát követően megkapták a rendőrségtől az ügy részleteit, alig három hét kellett az ügyészségnek a vádemeléshez a két férfi ellen, akik gépkocsival elütöttek egy fiatal lányt, azonban ezt követően segítséget nem nyújtottak neki.

A két férfi 2017. októberében Nagyharsány községben közlekedett egy személygépkocsival, melyet egyikük vezetett, míg a másik mellette foglalt helyet. Az egyik parkolóban hátramenetet hajtottak végre, azonban figyelmetlenségből nem észlelték a parkolóban az útpadkán ülő sértettet. Tolatás közben a gépkocsival elütötték a sértett lányt, miközben barátnője kiabálni kezdett a gépkocsiban ülőkkel.

Ekkor a sofőr a gépkocsiból kiszállt, majd a kiabáló lány tájékoztatta a sofőrt, hogy az autóval nekiment barátnőjének. Erre a férfi kinevette, majd rövid szóváltást követően elhajtott társával a helyszínről.

A sértett a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A két elkövető a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a baleset során megsérült sértettnek.

A sofőr cselekménye a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, míg társa cselekménye ezen bűncselekmény vétségének a megállapítására alkalmas.