2020. április 9, csütörtök

Választások – pénteken kinyomtatják a végleges névjegyzéket


Helyi hírek - 2019. október 11.
szerző: SH

plomba-urna

A helyi választási irodákban péntek délután nyomtatják ki a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás összesen 10.278 szavazókörének névjegyzékét.

A voksoláson 8 millió 26 ezer választópolgár vehet részt, mintegy 318 ezren a nemzetiségi választáson is voksolhatnak, mivel felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékbe.

A szavazás lebonyolításához szükséges iratokat és kellékeket – a szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylők jegyzékét, a szavazólapokat, a borítékokat, jegyzőkönyveket – a szavazatszámláló bizottság elnöke – egy szavazókörös településen a helyi választási bizottság elnöke – szombaton veszi át a helyi választási irodától. A dokumentumok őrzéséről a szavazás napjáig a helyi választási iroda vezetője gondoskodik.

Siklóson 9 szavazókör lesz, melyekben a választók egy polgármester- és legfeljebb nyolc képviselőjelöltre adhatják le voksaikat. A máriagyűdi településrészen a Járó Péter utcai közösségi házban, valamint az idősek otthonában, Siklóson a Köztársaság tér 6. és a Hajdu utca 13. szám alatti általános iskolában, a Gyűdi u. 2. szám alatti gimnáziumban, a Köztársaság 8. szám alatti Szolgáltató Házban, a Dózsa György utca 33. alatt lévő óvodában, valamint két szavazókör a Kossuth tér 15. szám alatti művelődési ház épületében várják a szavazókat.