2018. október 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Valódi ostrom, valódi tábor: így még nem kelt életre a siklósi történelem – VIDEO


2017. július 16.
szerző: SH

akasztotttamas

Nem volt műanyagszag, valódi életre kelt a vár hétvégén. Szombaton a Várfesztivál keretein belül idézték meg a középkori mindennapok hangulatát, valamint a több száz néző elé tárták a vár 1507-es ostromát.

A programok sorozata vasárnap is tart, lovagi torna, szálfegyver és solymász bemutató, A szép vargáné komédiája, délután istenítéleti párbajok és fegyverbemutatók, majd a győztesek kihirdetésével vasárnap is folytatódik a fesztivál, 15 órától pedig Rudán Joe és a Harkány Big band koncerje előzi meg az esti örömzenét.

A három nap alatt még jobban él a vár – mondta Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány ezt arra a több ezres vendégseregre mutatva jelezte, mely a péntektől vasárnapig tartó Siklósi Várfesztivál alatt fordult meg a történelmi hely körül. Látnivaló pedig bőven akadt: amellett, hogy valódi táborban rendezkedtek be és élnek a résztvevők, a Sárkányos Lovagrend, a Fekete Sereg Lovagrend Kaposvárról, a Túronyi Helyőrség és a Fekete Hollók Rendje részvételével azt a csatát is felelevenítették, mely során Perényi Imre megostromolta és elfoglalta a siklósi várat. Hogy miért tette ezt? Stábunk ennek is utánajárt!