2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Valódi ostrom, valódi tábor: így még nem kelt életre a siklósi történelem – VIDEO


2017. július 16.
szerző: SH

akasztotttamas
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Nem volt műanyagszag, valódi életre kelt a vár hétvégén. Szombaton a Várfesztivál keretein belül idézték meg a középkori mindennapok hangulatát, valamint a több száz néző elé tárták a vár 1507-es ostromát.

A programok sorozata vasárnap is tart, lovagi torna, szálfegyver és solymász bemutató, A szép vargáné komédiája, délután istenítéleti párbajok és fegyverbemutatók, majd a győztesek kihirdetésével vasárnap is folytatódik a fesztivál, 15 órától pedig Rudán Joe és a Harkány Big band koncerje előzi meg az esti örömzenét.

A három nap alatt még jobban él a vár – mondta Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány ezt arra a több ezres vendégseregre mutatva jelezte, mely a péntektől vasárnapig tartó Siklósi Várfesztivál alatt fordult meg a történelmi hely körül. Látnivaló pedig bőven akadt: amellett, hogy valódi táborban rendezkedtek be és élnek a résztvevők, a Sárkányos Lovagrend, a Fekete Sereg Lovagrend Kaposvárról, a Túronyi Helyőrség és a Fekete Hollók Rendje részvételével azt a csatát is felelevenítették, mely során Perényi Imre megostromolta és elfoglalta a siklósi várat. Hogy miért tette ezt? Stábunk ennek is utánajárt!