2020. október 27, kedd

Változik a siklósi háziorvosi ügyelet elérhetősége


Régió - 2020. szeptember 26.
szerző: SH

ambulance-orvosikocsi

Az ország és a megye más településeinek régóta működő gyakorlatát követve Siklóson is változik az orvosi ügyelet elérhetősége, annak rendszere – jelezte a Siklósi Híreknek dr. Pál Attila, a háziorvosi ügyelet vezetője.

A siklósi háziorvosi ügyeletet október elsejétől a 06/72/515-104 telefonszámon lehet majd elérni, mely nem helyben csörög, hanem a mentőszolgálat pécsi diszpécserénél fogadják a hívást. Innen irányítják azt az illetékesekhez; kapcsolják az orvost és intézkednek az ellátásról vagy szükség esetén küldik a mentőket.

Ettől független a 104 vagy 112 ingyenes segélyhívó szám, mely továbbra is hívható vészhelyzet esetében és amit változatlanul a debreceni vagy szombathelyi országos központban fogadnak.

Az új betegutat jelentő rendszerre fokozatosan állnak át országszerte, Pécsen például már évek óta működik. Az intézkedés lényege, hogy a beérkező hívásokat szakképzett személyzet szűri, így leterhelt háziorvosoknak valóban csak azokkal az esetekkel kell foglalkozniuk, amik hatáskörükbe, feladatukhoz tartoznak.