3166. január 16, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Vár a Bor a Víz a budapesti Utazás Kiállításon is


2018. március 2.
szerző: SH

utazaskiall18

Közös standdal képviseli magát Siklós, Harkány és Villányi borvidék a budapesti Hungexpon megrendezett Utazás Kiállításon. A tegnap megnyílt éves turisztikai seregszemle első napján szakmai találkozókat, tapasztalatcserét folytattak a Halasi Andrea, az Egyesület elnöke és a Siklósi Turisztikai Egyesület munkatársai.

A siklósi standon a négy nap során találkozhatnak a látogatók Szentgyörgyváry Péter várkapitánnyal, a gyerekekkel érkezők kipróbálhatják milyen középkori lovagként bajvívni a Játékországból kölcsönzött kardokkal, jobbnál jobb siklósi és villányi borokat kóstolhatnak a Villány-Siklósi Borút Egyesület együttműködésének köszönhetően.

Kipróbálhatják továbbá a Harkányi Thermal termékeket, megismerhetik az Ikon szappanmanufaktúra kézműves termékeit, valamint a Siklósi Szalonra és a város kulturális sokszínűségére utalva Kovács Ferenc festőművész Siklósi várat ábrázoló festményét is láthatják a vendégek. Természetesen az infoPont Siklós munkatársai, valamint kiadványok, szórólapok is segítik a térség turisztikai lehetőségeiről, rendezvényeiről való tájékoztatást.

Az internet szerepe ugyan egyre jelentősebb az utazások tervezése során, de a személyes találkozás, az élő szó ereje még mindig meghatározó – emelte ki a megjelenés kapcsán Kincses Márk. A Siklósi Turisztikai Egyesület szakmai vezetője hozzátette, ha a potenciális vendégeinkkel van lehetőségünk személyes kapcsolatot teremteni, akkor könnyebb őket meggyőzni arról, hogy megéri hozzánk ellátogatni, valamint érdemes több napot is rászánni, hogy megismerjék a Villányi borvidéktől Harkányon át a térség kiváló kikapcsolódási és feltöltődési lehetőségeit.