2179. május 22, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Városszerte kap új lendületet az utak és járdák felújítása


Helyi hírek - 2018. november 15.
szerző: SH

utepites

A szociális otthon 300 millió forintos vételárát az önkormányzat városi fejlesztésekre fordítja, melyek képviselői javaslatok alapján lesznek sorba állítva a már korábban bejelentett beruházásokon túl.

Mint dr. Marenics János ismertette, a javaslatok között szerepel a Batthyány tér felső, rendőrség melletti sarkának alakítása úgy, hogy ott a buszok is meg tudjanak fordulni, de szóba került a közlekedési osztály hátsó parkolójának térkövezése is. Siklós polgármestere hozzátette: új burkolatot kapna az úttest és a Vajda János tér járdája, a terület ezzel is kapcsolódna a jövőre induló Zöld város beruházás által érintett részekhez, mely a vár környékének megújulását jelenti.

A többi áruházhoz vezető, már tervezett utak mellett új burkolatot kaphat a Harkányi út Tescoig vezető szakasza is. A teljes régiót ellátó áruházak óriási járműforgalmat is jelentenek, az utak elhasználódtak, ráadásul az évekkel korábbi csatornázás nyomvonalán több helyen megsüllyedtek.

Teljes szélességében megújulna a Táncsics is, valamint a református templom melletti Kálvin utca, de az előzetes elképzelések szerint a közlekedési szokásokhoz igazodva új burkolatot kaphat a Zombori utca is.

A meglévő mellé új, tizenhat férőhelyes parkolórészt kap a piac is, valamint az ipari park pályázati lehetőség hiányában önerőből való elkerítése is megtörténhet.
Máriagyűdön a néhány éve felújított burkolatú Arany János utcának most a járdáját cserélnék ki, és a Radnóti utca út- és járdafelújítása valamint a szociális otthon előtti útszakasz burkolatának cseréje is az igények között lett jelezve – erről már ifj. Szalai Ottó képviselő beszélt. A Máriagyűdi Részönkormányzat elnöke kiemelte, hogy a Pécsi úton Villány illetve Pécs felől érkező autókat egy-egy járdaszigettel lassítanák.

A beruházásokról, azok fontosságáról, sorrendjéről és az egyéb munkálatokról a testület a következő hetekben dönt.