2020. október 27, kedd

Vasárnap választanak Mohácson


Baranya - 2020. szeptember 22.
szerző: SH

mohacskomp

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Mohácson, mert júliusban a képviselőt-testület Pávkovics Gábor kormánypárti alpolgármester előterjesztése alapján feloszlatta magát.

A választópolgárok polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd, utóbbiak közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe.

A polgármesteri tisztségre hárman pályáznak: a jelenlegi – ősszel az MSZP jelöltjeként megválasztott – polgármestere, Csorbai Ferenc ezúttal a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) jelöltjeként indul, Pávkovics Gábor, a Fidesz-KDNP, Bernáth Csilla pedig a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) színeiben méretteti meg magát.

A nyolc egyéni választókerületi képviselő-testületi helyre 28-an pályáznak, a három kompenzációs listás képviselői mandátumért 26-an szállnak harcba.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért ismét induló kormánypárti Szekó József tavaly szeptember végén elhunyt, az őt indító szervezet pedig az idő rövidsége miatt mást már nem jelölhetett.