2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Vendéglőt alakították át egészségközponttá Újpetrén


2018. december 4.
szerző: SH

ujpetreatado

Háziorvosi rendelő, iskolaorvosi ellátás és védőnői szolgálat kapott helyet az újonnan kialakított Napsugár Egészségközpontban, amelyet november 29-én ünnepélyes keretek között adtak át Újpetrén.

Az egészségügyi ellátás javítását célzó TOP program 134,29 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, keretében a korábban vendéglőként működő épületet alakították át egészségközponttá.

A megújuló energiaforrással is felszerlet épület új fűtési rendszert, villamos hálózatot, modern burkolatot kapott, valamint az előírásoknak megfelelően akadálymentesítették.

Az ünnepélyes átadón Gaszt Árminné, Újpetre polgármestere rámutatott, hogy az egészségközponthoz tartozó szolgálatok nem csak Újpetre, hanem a körzethez tartozó környékbeli települések, Kiskassa, Pécsdevecser és Peterd lakóit is szolgálják a jövőben. A több mint 10 millió forintos eszközbeszerzés részeként számos orvosi és védőnői eszközt, berendezést és bútort, valamint egy segédmotoros kerékpárt is vásároltak.

Dr. Hargitai János, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy az egészségügyi alapellátás alappillérét a kistelepüléseken működő a házi orvosi praxisok, a védőnői szolgálatok és az iskolaorvosi alapellátás adja, Újpetrén mostantól ezen szolgálatok modern körülmények között láthatják el feladatukat.

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke szerint a kisebb cégek baranyai kitelepülésekre vonzásával a baranyai vidéki élet stabilizálódhat, melynek egyik alappillére a helyben található, magas színvonalú közszolgáltatások megléte.

napsugarujpetre