2565. február 18, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Vett ezekből az ásványvizekből? Jobb, ha nem issza meg!


2018. június 20.
szerző: SH

asvanyvizudito

Vegyszerszagú, másfél literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból. A Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőkkel kapcsolatos vásárlói jelzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizte.janaepes

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották – közölte a Nébih.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket. A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható 06/80/244-263 számon vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

Mint írják, a termék érzékszervi hibás. Arról hogy az egészségre ártalmas-e, nem szóltak.