2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Vida Dezső: az Ormánságban hatalmas beavatkozásra van szükség


2017. november 18.
szerző: SH

mtbtolo

Amíg nem történik megfelelő kormánybeavatkozás, nem érkeznek megfelelő pénzek, addig az Ormánság nem fog felemelkedni – mondta Vida Dezső, a Baranya Megyei Önkormányzat jobbikos képviselője a csütörtöki közgyűlésen arra a programra mutatva, mely a térség gazdasági felzárkóztatását célozza.

Mint a képviselő az ülésen rámutatott, Baranya gazdasági színvonalát, az emberek fizetését két irány határozta korábban meg; a mezőgazdaság bányászat. Mindkettő mélypontra süllyedt, vagy szinte meg is szűnt – szögezte le.

Kérdésünkre részletezte, a megye a képviselők elé tett, felzárkóztatást célzó, 80 millió forintot megjelölő programban 72 millió felhasználását nevezte valósan meg, ám az összegek meglátása szerint nem elegendőek a térség számára: vállalkozók megsegítésére 15, turisztikai értékmegőrzésre 45, felnőtt kompetencia fejlesztésére pedig 12 millió forintot fordítanának. Ez csak arra lesz elég, hogy a választási kampányban elmondhassák, foglalkoztak a térséggel – jegyezte meg.

A megyei önkormányzat által meghatározott turisztikai, örökségvédelmi és gazdaságfejlesztési törekvését is tartalmazó programmal épp abba az irányba próbálnak egy újabb kormányzati forrást terelni, hogy ebben az évszázados helyzeten pozitív irányba változtassanak – adta válaszul a megyeszékhelyen Nagy Csaba. A közgyűlés elnöke a TOP pályázatok szétosztásával kapcsolatban elmondta, az is látszani fog, hogy a mesterségesen is projekteket kell generálni a megye ezen részében.