2020. szeptember 23, szerda

Viharos széllökések adtak munkát a siklósi tűzoltóknak


Régió - 2020. február 5.
szerző: SH

kidoltfa

Sok munkát adott kedden a viharos szél a Siklósi tűzoltóknak, akik Újpetrétől Vajszlóig számos helyre vonultak jellemzően kidőlt fák miatt.

Harkányban a Kossuth Lajos utcában egy családi ház udvarán lévő 12-15 méteres fenyő kifordult a földből és rádőlt a szomszédos szállodára. A siklósiak a Pécsről hozott létrás kocsi segítségével távolították el a fát. A beavatkozást nehezítette a fa bizonytalan helyzete, a viharos széllökések és az ingatlanok közötti szűk terek. A szálloda minimális kár keletkezett.

A vajszlói Petőfi utcában is egy egy 15 méter magas fenyőfa dőlt ki – a kerítésre és egy családi ház tetejére. A palatetőt egy helyen beszakította, villanyvezetéket szerencsére nem érintett. A katasztrófavédelem emberei egy láncfűrésszel oldották meg a problémát.

Majlátpuszta és Baranyahídvég valamint Újpetre és Palkonya között is egy-egy fa dőlt az útra, ám mire kiértek a tűzoltók, már eltávolították azokat, így beavatkozásra sem volt szükség.

A viharos erejű, sokszor 90 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladó széllökések szerdán is folytatódnak, ami miatt megyénkben másodfokú figyelmeztetés van érvényben.