9270. május 21, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Virág László: boldogabb családokat és mosolygósabb arcokat szeretnék Siklóson


Helyi hírek - 2017. december 28.
szerző: SA

virag-laszlo

A megvalósulásra váró projektekről, az elmúlt esztendő megtett lépéseiről is szót ejt Virág László képviselő, a Jogi Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottság elnöke év végi visszatekintésében.

 

Hogyan értékeli a 2017-es évet?

2017-ről és a kihívásokról először az jut eszembe, hogy útközben vagyunk. Előrébb tudtunk lépni olyan ügyekben, melyek régi adóságai vagy tervei voltak az önkormányzatnak. Például a sportpálya felújítása, parkolók létesítése a várnál, Tourinform-iroda kialakítása a belvárosban. A temetőnél lévő parkolók térkövezése. A városi stabil költségvetésnek köszönhetően, mely a kormány adósság-átvállalásából adódik, évek óta elhanyagolt utakat, köztereket, parkolókat tudtunk megújítani, felújítani. A felújításban nagy szerepet vállalt a Városgondnokság és annak munkatársai. Mindez növeli a siklósiak komfortérzetét, és javítja a városunkba látogatók megítélését Siklósról. A siklósi sport- és kulturális egyesületeknek nyújtott támogatásnál az önkormányzat szinte erőn felül teljesít! Remek koncertek és színes programok voltak újra Siklóson. 2017 tehát törlesztett néhány adósságot, de hagyott is számos feladatot. Gondoljunk csak a hegyi utak állapotára.

 

Melyek azok az adósságok, amiket sikerült törleszteniük?

Sikerként könyvelem el a Váralja területén élők helyzetét javító pályázatot, mely szintén egy régi problémát fog orvosolni a következő években. A kormányzati támogatásnak hála, reményeink szerint alapjaiban fog megváltozni ez a turisztikai szempontból kiemelt terület. Szintén fontosnak tartom, hogy a számos közlekedési balesetet okozó máriagyűdi – siklósi elágazásba megálmodott körforgalom építése is elindul a következő évben. Ez szintén az itt élők mindennapjai, biztonsága szempontjából nagyon fontos előrelépés. Ide sorolom a háziorvosi ügyelet, fogorvosi praxisok méltó munkakörnyezetének több éves hiányt pótló kialakítását. Értem ezalatt az akadálymentes könnyen megközelíthető, s nem utolsósorban az önkormányzat tulajdonában álló épületben elhelyezést, amivel jelentős bérleti díjat tudunk megspórolni. Örömteli várakozással tekintek tehát 2018-ra.

 

Melyek azok a döntések, amikre büszke lehet a város és a képviselő-testület?

Minden fejlesztésnek, problémamegoldásnak örülni kell, hiszen az összkép sok apróságból áll össze. A teljesség igénye nélkül kiemelném a kultúra területén tett lépéseink közül a siklósi várkapitány újításait és munkáit, valamint a siklósi könyvtár sikeres olvasóestjeit, rendezvényeit. A környezetvédelem, városkép szempontjából a zöldhulladék elszállítást és a hulladékudvar kialakítását emelném ki. Sportolóként és az e témában illetékes bizottság elnökeként nagyon büszke vagyok helyi sportolóink sikereire is, amikhez ezúton is gratulálok. Örömmel tölt el, hogy a siklósi fiatalok a sport különböző területein országos és nemzetközi sikereket érnek el!

 

Mennyiben más a bizottsági elnöki munka, mint a képviselői?

Bizottsági elnökként is az a képviselő vagyok, akit a siklósiak megválasztottak. Számomra fontosak azok az értékek, amiket a család, a sport adhat az embernek. A kitartás, a szorgalom, a szeretet, a megbecsülés erőt ad az életben, segíti a munkámat és a hétköznapokat. Képviselőként és bizottsági elnökként is próbalom hasznosítani a tanulmányaimat és a tapasztalataimat. A bizottságomban és az élet más területén is a csapatmunkában hiszek. A jó vezető az, aki együtt tud dolgozni a munkatársaival, kiveszi a részét a munkából, és tevékenyen példát mutat, bővíti az ismereteit, nyitott a hasznos gondolatokra, ötletekre. A Jogi, Ügyrendi- és Humánerőforrás Bizottság vezetőjeként szorosabb a munkakapcsolat a hivatal dolgozóival. Rendkívül komoly szakmai munkát látok, melyből kiemelném jegyző úr és aljegyző asszony segítőkész együttműködését és a pénzügyi osztályvezető úr szakmai felkészültségét.

 

Mit vár 2018-tól?

Általánosságban boldogabb családokat és mosolygósabb arcokat szeretnék Siklóson. A munka területén pedig a megkezdett feladatok sikeres befejezését, újak elindítását, és egy szorosabb, összehangoltabb együttműködést a város vezetése és a képviselők között. Szeretném megköszönni a családomnak, barátaimnak az egész évben nyújtott türelmet és támogatást. Köszönöm az önkormányzat munkatársainak az egész évben elvégzett munkájukat, amit – a képviselő-testülettel közösen – a siklósi családokért, emberekért végeznek! Áldott ünnepeket és boldog újévet kívánok!