2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Volt, aki 2,3 milliónál is többet fizetett kártyával a NAV-nál


2017. október 10.
szerző: SH

paypassbankkartyafizetes

Egyre népszerűbb a bankkártyás adóbefizetés a NAV ügyfélszolgálatain, ugyanis ma már nem kell feltétlenül csekket kitölteni és a postán sorban állni a befizetéshez. 2017-ben Baranyában eddig 52 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában – közölte az adóhatóság.

A bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók valamennyi fizetési kötelezettségüket teljesíthetik bankkártyával. A befizetéskor nyilatkozni kell, hogy melyik adónemre, milyen összegben számolja el a hivatal a befizetést. Így egyetlen tranzakcióval több adónemen fennálló kötelezettség is teljesíthető. A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán és egyre több kirendeltségén is elérhető már ez a szolgáltatás.

A bankkártyás fizetés a vásárlásoknál alkalmazott POS terminálon keresztül történik, és a Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic és Maestro kártyatípus használható.

A lehetőség egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy Baranyában 2017-ben már 52 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában, 4 millió forinttal többet, mint 2016-ban. A legmagasabb egyösszegű befizetés meghaladta a 2,3 millió forintot.