2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Vona: a Jobbik által vezetett kormány részt vesz a konzultáción


2018. február 28.
szerző: SH

Fotó: Varga György, MTI
Fotó: Varga György, MTI

Nem a magyar emberek, csak a magyar kormány utasítja el a francia konzultációt – derül ki Vona Gábor Emanuel Macronnak írt nyilvános leveléből.

A francia elnök a múlt héten jelentette be, hogy kontinens méretű konzultációt indít arról, miként lehetne a politika és az állampolgárok kapcsolatát szorosabbra fűzni. A kezdeményezéshez minden tagállam csatlakozott, kivéve Magyarországot.

(…) Helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban. Április 8-án ugyanis hazánkban parlamenti választások lesznek, melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük – írta a Facebookon a Jobbik pártelnöke.