2019. június 16, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Weber: nem saját magát függesztette fel a Fidesz


Nagyvilág - 2019. március 22.
szerző: SH

manfredweber

Az Európai Néppárt állásfoglalása világosan fogalmaz – szögezte le Manfred Weber, a párt frakcióvezetője, helyretéve a Fidesz legújabb, felfüggesztéséről szóló csúsztatását.

Létezik megfelelő óvatossággal kimondva féligazságként helytálló magyarázat, de az Európai Néppártban szerdán 190:3 szavazati aránnyal felfüggesztették a Fideszt úgy, hogy 12 saját képviselőjük is a tagok között ül.

Az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése világos döntést hozott: a felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben – mondta a Népszavának Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltje arra reagálva, hogy Orbán Viktor az ülés után azonnal azt kezdte kommunikálni, hogy a Fideszt nem lehet felfüggeszteni vagy kizárni, a Fidesz önmagát függesztette fel. A vonalat az állami propagandamédia is hűen átvette, óriási győzelemként értékelve a történteket.

13 tagpártunk kérte, hogy tegyük világossá a külvilág számára: az EPP az értékek pártja. Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja – értékelte Weber.

A Fidesz nem szólhat bele a Néppárt politikájába. A párt háromtagú testülete állít fel, akikkel Novák Katalin, Varga Judit és Szájer József EP-képviselők tárgyalnak majd.