2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Weber: szó sem volt tárgyalásról


Itthon - 2019. március 14.
szerző: SH

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Kedden Magyarországra érkezett Manfred Weber. Az Euórpai Néppárt csúcsjelöltjének Budapesti útvonalán letakarták az uniós politikusokat szapuló plakátokat, a kormányzati lakájmédia pedig engedelmesen az egykaptafára készült cikket, miszerint konstruktív tárgyalásokat folytattak Orbán Viktorral.

Weber viszont interjút adott az Euronewsnak, melyben cáfolta a magyar sajtóban megjelent állításokat, miszerint az álláspontok közeledtek volna. Leszögezte: nem tárgyalni, hanem a feltételeit közölni utazott Budapestre, azért, hogy megmondja, mit kell tennie a magyar miniszterelnöknek és pártjának, ha továbbra is a Néppártban akarnak maradni.

Semmiféle tárgyalásról nem volt szó – fogalmazott, hozzátéve: egyszerűen csak megmondta, hogy egyértelmű bizonyítékra van szükségük, hogy a Fidesz és Orbán továbbra is a Néppárt politikai családjának tagjai akarnak maradni. Mi egy olyan család vagyunk, ahol értékek és közös gondolatok vannak, nem pedig erőfitogtatás és egyes figurák előtérbe tolása. Ez az, amit Orbánnak meg kell erősítenie, és én remélem, hogy így is fog tenni. – fogalmazott.

Weber kijelentette: hiába takarták le az útjába eső, korábban Néppárt által kifogásolt, Junckert támadó plakátokat, nagyon is jól látta azokat.