2020. július 8, szerda

Zökkenőmentesen indult az idősek ellátása


Helyi hírek - 2020. március 23.
szerző: HH

iroda

A siklói munkacsoport szokásos délelőtti ülését követően Mojzes Tamás és Riegl Gábor egyeztetett a különböző ágazatok vezetőivel, átbeszélve a napról-napra változó helyzet adta feladatokat.

Mint az Mojzes Tamás tájékoztatta lapunkat, a terveknek megfelelően, zökkenőmentesen elindult a Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ bevonásával az idős siklósi polgárok veszélyhelyzeti ellátása.

Azon hetvenedik életévüket betöltött személyeknek, akiknek az ellátást családja, személyes környezete nem tudja megoldani és vállalják, hogy önkéntes házi karanténban maradnak, segítséget nyújt az önkormányzat. Ez kiterjed a bevásárlásban, gyógyszereik kiváltásában, főtt étel házhoz szállításában vagy más jellegű az élethelyzetükben felmerülő feladatok biztosításában, az ellátott saját költségének terhére – jelezte az alpolgármester az önkormányzat ellátási kötelezettségére mutatva.

Butor Cecília, a családsegítő vezetője jelezte, hétfő délelőttig 13 idős segítségre szoruló személy kérte ellátását, míg hetven év feletti siklósi lakosból 1400 főt tartanak nyilván. A folyamatot részletezve ismertette, a jelzések beérkezése után a körzetenként tevékenykedő csoportok az igényeket feldolgozzák, és aszerint szállítják a csomagokat. Kiemelte: továbbra is várják önkéntesek jelentkezését, akikre az ellátottak számának növekedésével várnak majd feladatok. Mint megjegyezte, emellett zajlik a nappali ellátásnak, a házi segítségnyújtásnak és a szociális étkeztetésnek is a munkafolyamata.

Az idősek ellátásával kapcsolatosan az illetékesek munkaidőben a 06/72/579-134, vagy a munkaidőn túl is hívható 06/20/210-30-70 telefonszámon adnak felvilágosítást, elektronikus elérhetőség: csaladsegito@siklos.hu. Egyéb kérdésekkel a koronavirus@siklos.hu email címen, vagy az önkormányzati ügyintézőnél a 06/72/579-518-as telefonszámon lehet érdeklődni.