300 milliót kapott Harkány


Harkány - 2015. december 30.
szerző: SH/MTI

tiffanbaksai

A kormány 300 millió forint támogatásban részesítette Harkányt, a forrást turisztikai célú fejlesztésekre fordítják majd – közölte Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő szerdán a baranyai fürdővárosban, sajtótájékoztatón.

A magyar kormány szívügyének tekinti a nagy múltú fürdőváros fejlesztését – fogalmazott a képviselő. Emlékeztetett: 2014 végén a kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatta. Tiffán Zsolt felidézte: a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban fürdőfejlesztésre uniós forrás nem áll rendelkezésre. Ezért a jövőben is a kormány segítségét szeretnék kérni ahhoz, hogy évről évre, lépésenként lehetővé váljon a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése – fűzte hozzá.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: a fürdőfejlesztés nyomán munkahelyek is létesülhetnek, ami nemcsak a fürdővárosban, hanem a magas munkanélküliségi rátájú, szomszédos ormánsági térségben is éreztetheti kedvező hatását. Tiffán Zsolt arról is szólt, hogy a napokban a dél-, illetve nyugat-baranyai térség minden önkormányzata megkapta a működéséhez szükséges kormányzati támogatást.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere kiemelte: a 300 millió forintos támogatást a Harkányi Gyógyfürdő téli strandfürdőjének felújítására fogják fordítani. A gyógyfürdő fejlesztésével párhuzamosan elindult a város főutcájának rekonstrukciója is, 2016 januárjától pedig a “Muslica-sor” felújítását is elkezdik.