2021. január 28, csütörtök

A belváros adta feladatokhoz is bővítené létszámát a siklósi polgárőrség


Régió - 2019. december 6.
szerző: SH

polgaror-felirat

A siklósi polgárőrök korábban leginkább a határszélen teljesítettek szolgálatot, de ezentúl a belvárosban is ellátnak bűnmegelőzési feladatokat. Az új körzet nyomán eszközállományukon túl létszámukat is bővítenék.

Feladataikról, célkitűzéseikről, igényeikről és a velük szemben támasztott elvárásokról esett szó azon az egyeztetésen, melyet Riegl Gábor, Siklós polgármestere és Csizik Mihály, a Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző Polgárőr Egyesület elnöke folytatott. Egyebek mellett a belvárosi és a Siklós környéki szolgálat is szóba került annak kapcsán, hogy a városvezetés célként fogalmazta meg Siklós közbiztonságának fokozását és fontosnak tartja a siklósi polgárőrség erősítését.

Mint Csizik Mihály elmondta, egyesületük az elmúlt évben több mint hatszáz óra szolgálatot teljesített elsősorban lóháton, a város határain túl, de emellett a határőrizetben és rendezvények biztosításában is részt vettek. Az elnök kitért rá: jelenlegi tagságuk 17 fő, melyek sorában a hagyományőrzőket is érteni kell, ám az újonnan meghatározott feladatok maradéktalan ellátása érdekében tagjaik körét bővíteni szeretnék.

Igazodva feladataikhoz és a magasabb létszámhoz eszközállományukat is fejlesztenék; folynak az egyeztetések a megyei polgárőr szervezettel valamint a rendőrséggel, így rádiók és új egyenruhák beszerzése mellett szolgálati gépkocsi használatba vételét is tervezik. Ez utóbbival azt a gyakorlatot követnék, mely szerint a rendőrségtől átvett autó az egyesület fenntartásában állna civil szolgálatba Siklóson is.

A belvárosban teljesített járőrszolgálattal kapcsolatban a közterület-felügyelettel és a rendőrséggel közös szolgálat is szóba került az önálló feladatvégzés mellett, különös figyelemmel az éjszakai és hétvégi időszakra.

A polgárőrség most jelentkezőket vár, akik az egyesület elnökénél a 06/20/961-68-15 telefonszámon, vagy elektronikus levélben a csizik1960@t-online.hu címen érdeklődhetnek.