A beszállító nem lett meg, de hat botcsinálta ormánsági díler rácsok mögé kerülhet


Baranya - 2023. július 13.
szerző: SH

siklosi-gyeszseg

A Siklósi Járási Ügyészség többek között kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat hat személlyel szemben, akik kábítószer-kereskedői hálózatot működtettek az Ormánságban.

A vádirat szerint a térség falvaiban élő vádlottak többsége állandó jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmai munkákból, szociális ellátásból éltek, azonban rendszeresen fogyasztottak kábítószert, illetve pszichoaktív anyagot.

2021 májusában a vádlottak egyike elhatározta, hogy szintet lép és nem csupán fogyasztó lesz, hanem a környező falvakban kristályt fog árulni. Elhatározását tett követte, majd barátaival kitalálták, hogy terjeszkednek. A terv az volt, hogy az értékesítési területet növelik, és a saját lakóhelyükön, illetve környékükön értékesíteni fogják az egyetlen helyről beszerzett kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot terjeszteni.

Azt a nyomozás során nem sikerült kideríteni, hogy kitől vették az anyagot.

A vádlottak botcsinálta hálózata 2021 nyarától 2022 januárjáig látta el a térséget mindenféle könnyű droggal, ami viszont az ügyészség szerint a kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, miért akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Az ügyészség a hat vádlottból három vádlottal egyezséget kötött, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték, és a bűncselekmény felderítésében közreműködtek.