2022. január 22. szombat

A Digi megveszi az Invitel lakossági üzletágát


Gazdaság - 2017. július 22.
szerző: SH

szerver

A Digi Távközlési Zrt. 43 milliárd forintért megvásárolja az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t.

Az Invitel csoport, a továbbiakban Invitech Solutions a jövőben az üzleti IT és telekommunikációs infrastruktúra piacára fókuszál. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a Digi számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig.

Tavaly 11,8 millió euróra nőtt a Digi Communications adózás utáni nyeresége az előző évi 4 millió euróhoz képest, ugyanakkor a cég hosszú távú adósságállománya is 13,7 százalékkal, 746,4 millió euróra emelkedett. A magyar leánycég éves bevétele tavaly mintegy 4,2 milliárd forint volt az előző év 3,5 milliárdos bevételét követően. Adózott eredménye 2016-ban 2,4 millió forint volt.

Az Invitel Zrt. éves árbevétele 26 milliárd forint, EBITDA-ja (adózás és értékcsökkentési leírás előtti eredménye) 7 milliárd forint.