2021. január 28, csütörtök

A lista élén: minden adott az első helyhez


Régió - 2017. március 31.
szerző: HH

siklós-fc polo

A 17. forduló után vereség nélkül a Thermal Spa Siklós FC labdarúgó csapata áll a megye első osztályának élén. A személyi, tárgyi és anyagi feltételek adottak, de ahhoz, hogy a NB3-as szereplés gondolatával eljátszunk, vasárnap egy nagyon kemény mérkőzés vár a csapatra.

Vasárnap 15:30-kor Pécsvárad ellen lépnek pályára a focistáink. A téli időszakban felsőbb osztályokból is igazolt, korábban is nagyon erős csapat utolsó esélye a vasárnapi, ugyanis vállalná az NB3-as szereplést, de az ötödik helyről ha vasárnap vesztenek, olyan ponthátrányba kerülnek, ami gyakorlatilag behozhatatlan.

A siklósi csapat legnagyobb ellenfele mindig is saját maga volt. Ha a kezdő 11-es többsége odateszi magát, mindenkit képes megverni – mondta Hirdi Attila, az egyesület elnöke. Mint elárulta, a leginkább környékbeli játékosokból álló csapat többsége gyermekkora óta együtt játszik, a csapatszellemen felül az ebből adódó összeszokottság pedig megfizethetetlen.

Kellő motivációt ad a csapatnak az is, ahogy nap mint nap látják épülni a pályát, a környezetét, ahol talán az utolsó meccseiket is játszhatják, ahol nyáron megkezdik a következő felkészülési időszakot és ahol társaikkal közösségi életet élhetnek majd – jegyezte meg az elnök.

A klub anyagi feltételei is stabilak – mondta Hirdi Attila. Mint megjegyezte, a napokban visszafizették azt a 30 milliós önkormányzati kölcsönt is, amit 2016 őszén a beruházással kapcsolatos likviditási nehézségek áthidalására kaptak, és ami biztosította a kivitelezés gördülékeny lebonyolítását.

Az NB3-as  szereplés egy összetettebb dolog - jegyezte meg, és mint rámutatott, amellett, hogy a mostaninál nagyobb költségvetést igényel, több energiát és időt kell a felkészülésre és a mérkőzésekre fordítani. Ez az egyébként amatőr játékosok számára munkájuk mellett sem könnyű feladat, hiszen a megyei pályák helyett az ország legkülönbözőbb pontjaira kellene utazni.

 

A megye első osztályának élvonala:

Thermal Spa Siklós FC 38 pont,

Sellye VSK 36 pont,

Szederkény SE-EU-Solar 35 pont,

Szászvári SE 35 pont,

Pécsvárad Spartacus SE 31 pont.