2021. október 20. szerda

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatairól adnak tájékoztatást


Helyi hírek - 2021. október 7.
szerző: SH

szekek

Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap 2022-es évi kiírása. A működési- és vegyes célú támogatások már igényelhetőek, az egyszerűsített pályázat pedig október 18-tól lesz elérhető.

Az egyesületek és az alapítványok működését, illetve programjaik megvalósítását segítő NEA jövő évi keretösszege csaknem 11 milliárd forint, ami 1,5 milliárddal több, mint az idei.

A pályázatok megvalósítási időszaka 2022 április elsején kezdődik, a szakmai kollégiumok döntése után a nyerteseknek terveik szerint már jövő márciusban folyósítják a támogatásokat. Az összevont pályázatokon 200 ezer és négymillió forint közötti összegre lehet pályázni november 3-ig.

Az egyszerűsített pályázatok esetében az igényelhető legnagyobb támogatási összeg a korábbi 300 ezerről 350 ezer forintra emelkedett. Erre a támogatási formára október 18. és november 17. között lehet pályázni.

A felmerülő kérdésekkel és a program általános információival második alkalommal tart a Baranya Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ táékoztató fórumot Siklóson.

Az eseménynek a siklósi könyvtár nagyterme ad otthont hétfőn, azaz október 11-én 17 órától.