A rendőrség 15 ezres csekket küldött a kómába esett utasnak


Itthon - 2022. október 18.
szerző: SH

srkrsztrs

Néhány hete halálos baleset történt Sárkeresztúrnál, ahol egy autó előzés közben lesodródott az útról és egy fának csapódva kettészakadt. Ebben semmi szerepe nem volt annak a nőnek, aki egy csekket kapott, miután kómába esett.

A 19 éves sofőr azonnal meghalt a kettészakadt roncsban, utasa, egy nő azonban csodával határos módon túlélte a balesetet, de súlyos fejsérülést és számos törést szenvedett. Mentőhelikopter szállította kórházba, ahol kómába esett és jelenleg is lélegeztetőgépen tartják életben.

A rendőrség egy 15 ezer forintos csekket küldött a nő családjának, mert állításuk szerint annak nem volt becsatolva a biztonsági öve. Arról, hogy ez a körülmény javította-e a túlélés esélyeit a kettészakadt autóban egyetlen szót sem szóltak.

Apja szerint a nő jelenleg is életéért küzd egy életmentő műtét után, mivel leállt a veséje, koponyájából pedig egy cső szívja le a vérömlenyt. Kétszer sikertelenül ébresztették, a napokban kinyitotta a szemét, de csak mosolyogni, nyelni és a szemét mozgatni tudja. Orvosai szerint csoda lenne, ha javulna az állapota.

A szabályokat mindenkinek be kell tartani, így ha a csekk nem lesz befizetve, további retorziókra számíthat.