2021. december 04. szombat

A siklósi laktanyában is jön a Társasházak napja


Helyi hírek - 2021. november 22.
szerző: SH/OKF

panelhazak-lakotelep

Társasházak napja címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24. és 26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal.

A Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 06/72/579-820 telefonszámon valamint a siklos.kir@katved.gov.hu e-mail címen várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.