A siklósi tűzoltóknak is akadt dolguk hétvégén


Régió - 2023. november 6.
szerző: SH

siklostuzoltokocsi-foto-kacsur-tamas-7800

Viszonylag nyugodt hétvégét zártak a Baranya vármegyei tűzoltók, akiket az elmúlt napokban három tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották.

Villamosvezetékre dőlt egy tizenöt méteres fa Diósviszlón, a Petőfi Sándor utcában péntek délután. Miután a szolgáltató feszültségmentesítette az érintett szakaszt, a siklósi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították a fát. A villamos hálózat nem sérült.

Lesodródott az útról, majd az árokban oldalára borulva állt meg egy személyautó péntek délután Pogány mellett. Az autóban hárman utaztak, ketten önerejükből, sértetlenül hagyták el a járművet, a harmadik utast a pogányi önkéntes tűzoltók segítették ki, majd súlyos sérülései miatt a mentősök kórházba szállították. A pécsi tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a személyautót, illetve a rendőrség kiérkezéséig a forgalom irányítását látták el.

Menet közben csaptak fel a lángok egy személyautó motorterében szombat este az 58-as főúton, Pogány közelében. A sofőr, miután érzékelte a füstöt, félrehúzódott a kocsival, majd minden utas elhagyta a járművet. A pécsi hivatásos és pogányi önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, a teljes terjedelmében égő autót egy sugárral eloltották. Az autó öt utasa nem sérült meg.

Ugyan a négysávos főutat teljes szélességében lezárták, ezt a rendőrség nem tartotta fontosnak az útinformációs rendszerében megemlíteni.