A szociáldemokratákkal csatlakoztat a baranyai rendőrség


Baranya - 2023. július 11.
szerző: SH

vajto-biztos

Csatlakozz – üzenik a baranyai rendőrök a szociáldemokraták Portik-féle gyilkossági ügyben ellentmondásokba keveredő elnökével és annak családjával.

A megyei főkapitányság a Szocáldemokrata Párt elnökét, Vajtó Lajost és családját mutatja be, amint az asszony színházba indul és férjével veszekedik. Mint a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság által közzétett videóból kiderült, az MSZP vadhajtásának elnöke

     fontoskodó,

     mindig megvárakoztatja a családját,

     nem akarja becsatolni a biztonsági övét,

     mindig a gyereket hibáztatja.

Az nem derül ki, hogy a családi viszálynak mi értelme, de türelmetlenkedő felesége a végén részletekbe nem bocsátkozva arra hívja fel a figyelmet, hogy hozzájuk hasonlóan mindenki csatlakozzon.

A videóbejegyzés végén megjelenik egy csalakozz feliratot ábrázoló rendszámtábla a kondenzátor áramköri jelölésével, mely minden bizonnyal egy stilizált T betű, amivel az egész a biztonsági övre utal. Mindenesetre – ha nem is használnak gyerekülést – az övet kössék be, ha másért nem, azért, mert januártól a fizetéseknél is nagyobb mértékben megemelik a szabálysértési bírság felső határát.

A folyton megalakuló Szociáldemokrata Unió (SZDU) az MSZP egyik leánya. Először azzal kerültek be a médiába, hogy közölték, minden választókerületben indítanak jelöltet, majd tíz évre rá Vajtó Lajos az élükre állva ismét bejelentette megalakulását.

Vajtó neve közvetítőként már korábban is felmerült a Portik-féle gyilkosságban, akkor a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s tagja a párt nevében azzal védte meg, hogy közölte: sem Vajtónak, sem Gyurcsánynak nincs szerepe benne, ezért nem is kellene őket meghallgatni. Vajtót ez nem tartotta távol a tűztől, a napjainkban is tartó tárgyalássorozaton például korábbi vallomásaival keveredett ellentmondásba, a szerepét is tisztázó kihallgatásai a nyilvánosság előtt zajlottak.

Vajtó legutóbbi közszereplése alkalmával pedig azt jelentette be, hogy bekamerázza szülei sírját.