A tervezett ütemben halad a harkányi felújítás


Harkány - 2015. március 30.
szerző: HH

medence5

Az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi a harkányi Lepke medence felújítását – tájékoztatott Albrecht Ferenc, a műszaki osztály vezetője. A munkálatok elvégzésére mind a három meghívott cég érvényes pályázatot nyújtott be, melyek közül a legkedvezőbb árat ajánló nyert.

144,4 millió forint plusz áfa – ennyiből újul meg a Lepke medence – derül ki a június 15-ig elvégzendő munkálatok nyertes anyagából. A meghívásos közbeszerzési pályázatot az Imperial Tender Kft. bonyolította, a leadott anyagokat elbíráló ötfős bizottságban Dr. Markovics Boglárka jegyző elnökölt. A pályázati szakértő mellett bizottsági tagként jelen volt Képíró Sarolta a pénzügyi- valamint Albrecht Ferenc a műszaki osztály vezetője valamint Hegyi Ákos, a fürdő vezérigazgatója is. A nyertes pályázóról végül a képviselő-testület döntött.

Albrecht Ferenc elmondta: a mindhárom meghívott számára azonos műszaki tartalmat felsoroló pályázaton a legelőnyösebb árat adó kivitelező, a hajósi Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyert. A műszaki osztály vezetője kiemelte: az eljárással egyetlen nap késésben sincsenek, a pályáztatás is a korábban meghatározott ütemben zajlott.

A munkaterületet április 8-án átadhatják és kezdődhet a június 15-ig tartó munka – tudtuk meg Hegyi Ákostól. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatója korábban ismertette, hogy számukra a következő időszak sem pihenéssel fog telni, az igazgatóság a további fejlesztések terveztetésével és pályázatainak előkészítésével foglalkozik.

A soron kívüli fejlesztések és felújítások mellett a szolgáltatások színvonalának folyamatos emelésén dolgoznak, hogy fenntartható és fokozható legyen az a növekedési ütem, melynek köszönhetően az igazgató a ma délelőtt eladott 50.000. belépőről számolhatott be.

A zárt medencetér megsérült mennyezeti burkolatának javítása egy hamarosan révbe érő szakértői véleményre vár, ezt követően ott is elkezdődhetnek az optimális esetben két hetet igénybe vevő javítási munkálatok.