A várható intézkedésekre kérdez rá a nyitásról szóló online konzultáció


Itthon - 2021. február 18.
szerző: SH

konzultacioscreen

Online lehet választ adni a koronavírus elleni küzdelem kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu oldalán arra, hogy legyen-e fokozatos nyitás, vagy csak a járvány végén jöjjenek az enyhítések.

Személyes adatok és elérhetőségek megadásával összesen hét kérdést megválaszolva lehet részt venni a legújabb konzultációban, mely ezúttal online zajlik. A kormány egyebek mellett arra kíváncsi, mit gondol azokról a kijelentésekről, hogy

      Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. A válaszok közt csak a fokozatosság vagy a járvány vége szerepel.

      Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

Ezt a válasz alapján támogatja vagy sem.

      Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat.

Itt igennel vagy nemmel szavazhat, ahogy arra is, miszerint

      Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett.

      Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett.

Igent vagy nemet várnak.

      Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér.

Mint várható, itt azokból a lehetőségekből kell választani  kell adnia, hogy a védettek látogathassák-e a rendezvényeket, vagy senki se.

      Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Szintén igennel vagy nemmel kell válaszolni.