Átadták a DDC Tehetségekért Ösztöndíjait


Életmód - 2024. január 19.
szerző: SH

ddc-2024-dijatado

Péntek délután ünnepélyes keretek között átadták a Duna-Dráva a Tehetségekért Ösztöndíjakat. Az eseménynek a siklósi könyvtár nagyterme adott otthont.

A Duna-Dráva Cement alapítványa, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány a DDC a Tehetségekért Ösztöndíjprogramot azzal a céllal indította útjára, hogy a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő, kiemelkedően tehetséges és jó tanulmányi eredménnyel rendelkező általános és középiskolás diákok számára rendszeres ösztöndíjat, anyagi forrást biztosítson.

Az idei tanévben térségünkben összesen 41 diák részesült elismerésben, köztük 34 általános- és 7 középiskolai tanuló – ismertette Szilágyi Zsolt, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója.

A siklósi intézmények tanulóinak sorában Bánhegyi Bence Zoltán, Benkő Míra, Csécsei Csenge Hanga, Dabis Máté, Farkas Áron, Fischer Péter Erik, Fischer Petra, Fromberger Dorka, Goda Fanni, Kosztics Mirella Veronika, Kosztolányi Írisz, Mester Marcell, Mészáros Dávid Lajos, Mojzes Alina Blanka, Nagyváradi Áron, Ősi Boldizsár, Pintér Bertalan Márk, Rittinger Ármin, Rosinger Katalin, Spitzer Frida, Szalacsi Boglárka, Szász Hanna, Szekeres Andrea, Szekeres Balázs és Ujvári Cseh Vince vehette át oklevelét.

A kuratórium Ezüst fokozatú különdíját idén Hadra Bíborka és Pintér Bertalan vehette át, az Arany fokozatú különdíjat Fromberger Dorka kapta.