Átadták a harkányi fürdő téli strandját


Baranya - 2021. szeptember 13.
szerző: SH

harka-vizivilag

Átadták Harkányban azt a fürdőrészt, mely a régebben fedett medence terében épült és amivel hiánypótló beruházásként immáron télen is az egész család számára képes élményt nyújtani a fürdővállalat. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Süli János, a paksi bővítésért felelős tárcanélküli miniszter is. 

A Harka Vízivilág, az összesen 761 négyzetméter vízfelülettel, 3 csúszdával, wellness- és élményelemekkel rendelkező téli élményfürdő Harkány város önkormányzata, illetve a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. fürdőfejlesztési koncepciója alapján épült a magyar kormány támogatásából.

A harkányi önkormányzat a kormány 2018-as határozata alapján 3,8 milliárd forintot kapott a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztési terveinek a megvalósítására. Ebből az összegből az infrastrukturális beruházás mellett 454 millió forintot további beruházások előkészítésére, tervek, tanulmányok elkészítésére fordíthat.

A támogatás egy részéből a hármas medencecsarnok rekonstrukcióját végezték el, ami keretében a fürdő épületének földszintjén két új medence épült, amelyekhez egy külső strand- és úszómedence csatlakozik.

A Kalandmedencében ugrótorony, mászófal, sodrófolyosó, pezsgőmedence és csúszdák, az Élménymedencében a vízi masszázst biztosító élményelemek – nyakzuhanyok, fekvő és ülő, víz alatti pezsgőpadok -, a külső nyitott strand- és úszómedencében pedig több kialakított úszósáv, valamint a relaxációhoz ideális ülő- és fekvőpadok találhatók. A Harka Vízivilág célja, hogy a Harkányi Gyógyfürdő őszi-téli hónapokban érkező látogatói számára is strand élményeket biztosítson.

Harkány város önkormányzatának legfontosabb kitűzött célja, hogy a közel 200 éves múlttal, 13,6 hektáros területtel rendelkező komplexumot fejlessze, a szolgáltatások bővítésével a Harkányi Gyógyfürdő – mint turisztikai célpont – újra a méltó helyére kerüljön. Ennek a folyamatnak látványos és érzékelhető eredményei a 2017-ben megépült beltéri gyermekvilág, a 2019-ben megnyitott wellness részleg és szaunavilág, valamint a most átadott Harka Vízivilág is.

A fejlesztések folytatódnak: a kormányzati támogatás további részéből épül jelenleg egy négy medencéből, álló kültéri gyerekbirodalom is. Ez a beruházás év végéig készül el, és a tervek szerint a következő nyári szezonban már birtokba is vehetik a gyerekek.