Átadták Siklós legújabb közösségi terét


Helyi hírek - 2022. november 11.
szerző: SH

postaszallas-piheno

Elkészült a Siklós közterületeinek megújítását célzó program keretében kialakított közösségi tér Postaszálláson. Az ünnepélyes átadóra péntek délután került sor.

Siklós korábban 154 millió forint támogatásban részesült, melynek köszönhetően megújult a város kilenc játszótere és egy új sportpálya is létesült a Béke téren.

A projekt utolsó, harmadik ütemének munkálataira négy hónap állt rendelkezésre – mutatott rá Riegl Gábor. Siklós polgármestere a postaszállási közösségi tér ünnepélyes átadóján kiemelte, az épületet most funkcióval kell megtölteni, melyben számítanak azokra a civil szervezetekre és közösségekre, melyek helyben tesznek azért, hogy ez a településrész fel tudjon zárkózni a város többi részéhez. Részletezte: a szabadidős rendezvények tartásán, az oktatási intézmények kapcsolódási pontjain és a táboroztatáson, kirándulások szervezésén túl a hagyományőrzés, valamint a lovas sport rendezvényei is teret kapnak a fejlesztés által.

Siklós szempontjából az elmúlt három év emlékezetes volt, hiszen hónapról hónapra éreztek azok a jó hírek, melyek arról szóltak, hogy a helyi közösség valami értékkel gyarapodott – mondta Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: amennyiben sikerül megállapodásra jutni az uniós pénzek átadásáról és azok a pályázatok is célba érnek, melyeket a város már benyújtott, elmondhatjuk, hogy Siklós közterületein összességében több mint egy tucat fejlesztés valósult meg.