Baranyába is jutott az új buszokból


Baranya - 2022. december 28.
szerző: SH

volanbusz

Baranya megyébe négy darab jutott abból a száz Credo buszból, amit legutóbb vett a 2018 óta modernizációs programot hirdető Volánbusz.

A 2022 júniusában lefolytatott közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex-Kühne Csoport ősz végéig 100 darab új, két tengelyes, normál padlós, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak.

A járművek már jól ismert, megbízható típusnak számítanak, hiszen csak ebből a típusból több mint 500 rója a magyar utakat. A Kravtex eddig összesen több mint 2.400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, a mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

A 73 fős buszok utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja. A járművek beszerzési értéke összesen mintegy nettó 6,5 milliárd forint.