2465. szeptember 19, szombat

Baranyában csak a jelentkezők ötöde bizonyult alkalmasnak


Baranya - 2020. augusztus 7.
szerző: SH

otodkretatabla

Míg országszerte a a jelentkezők kétharmada esett ki az előválogatáson, Baranyában a július végéig jelentkezők ötöde kezdhette meg az iskolaőri feladat ellátásához szükséges tanfolyamot.

A kormány nyáron döntött arról, hogy szeptembertől iskolaőrök teljesítsenek szolgálatot azokban az állami köznevelési és szakképzési intézményekben, ahol azt szükségesnek tartják. Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre.

A rendőrség július elején tette közzé azt a felhívást – akkor állításuk szerint véletlenül -, amire a hónap közepétől lehetett jelentkezni. Az abban ígért havi bruttó 220 ezres fizetés és 200 ezres cafetéria Baranya megyében 182 főt csábított a bármilyen középfokú végzettséggel lehetőségként adódó iskolarendőri állásra.

Az augusztus 3-i képzést a jelentkezők ötöde, 37 fő kezdhette meg, a többi az alkalmassági és kiválasztási eljárás során lemorzsolódott – derül ki a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság

Míg Siklóson csak a szakképző intézményének rendjét felügyeli iskolarendőr, Baranya megyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint 32 helyen teljesítenek majd szolgálatot.