Baranyai kastélyát gyújtották rá a meggyilkolt milliárdosra


Baranya - 2022. február 9.
szerző: HH

bartuz

Gyilkosság nyomait akarták eltüntetni azzal a 2020-ban történt bári tűzesettel, melynek munkálatai során egy holttestet találtak. A milliárdos körüli veszélyes légkört korábban többször is jelezték a hatóságoknak.

Miután a kutyapárt fővárosi képviselője szólt a rendőrségnek arról, hogy az idős milliárdos veszélyben lehet, 2020 augusztusában leégett a Baranya megyei Báron a Sauska-család által építtetett, műemlék jellegű Fehér-kastély. A tűzoltók a romok között találták a tulajdonos, Mészáros István holttestét.

Mészáros egyébként színesfémkereskedelemből gazdagodott meg, 2020 tavaszán és nyarán pedig arról lehetett hallani, hogy budai villájába börtönviselt emberek fészkelték be magukat, cégei nevében pedig egy idegen személy kezdett eljárni. Miután ez napvilágot látott, a kormányközeli körökben is ismert ügyvédje felmondta vele a szerződését. Több összefüggést is jeleztek a kerületi rendőrkapitánynak, aki azt mondta, hogy ha bűncselekmény gyanúja merül fel el fognak járni.

A baranyai kastély többször is kigyulladt augusztus közepén, 8-án csak egy szoba kanapéja kapott lángra, a zavart tulajdonost még aznap hazaengedték a kórházból. Két napra rá már a tető is lángokban állt, ekkor találták meg a holttestet. Ez után 11-én és 12-én is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak, egyik alkalommal épp a helyszíni szemle közben.

A rendőrök kedden őrizetbe vették a már bűnügyi felügyelet alatt álló 49 és 51 éves férfit, akiket a tűzesettel összefüggésbe hozható gyilkossággal gyanúsítanak. Azzal vádolják őket, hogy 2020 kora tavaszától rátelepedtek áldozatukra azért, hogy megszerezzék a vagyonát. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték, rágyújtották a házat, hogy eltűntessék a nyomokat, és leplezzék a tettüket.