2022. július 01. péntek

Batthyány Kázmér Emlékérmet kapott a Duna–Dráva Cement beremendi gyára


Életmód - 2022. április 6.
szerző: SH

Az emlékérmet Szarkándi János elnök-vezérigazgató vette át.
Az emlékérmet Szarkándi János elnök-vezérigazgató vette át.

A vár lovagtermében tartott ünnepség alkalmával kiosztották a városi kitüntetéseket. Siklós Város Képviselő-testülete a Duna–Dráva Cement Kft. beremendi gyárának Batthyány Kázmér Emlékérmet adományozott.

Baranya megye meghatározó gazdasági szereplőjeként hosszú évek óta aktívan támogatja – számos projekt keretében – a régiót, köztük Siklós városát is. A Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíjprogram keretében az elmúlt közel két évtized során számos siklósi és környékbeli diák részesült és részesül jelenleg is pénzügyi támogatásban egy egész tanéven keresztül. Azok a tanulók, akik tanulmányi, sport vagy éppen művészetek területén kiemelkedő nyújtanak kiemelkedő eredményt.

A Zöld Megoldás-pályázat keretében Siklóson az elmúlt évek során több, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot elősegítő projekt valósult meg. Ilyen volt a városban megtalálható egészségügyi központban létrehozott szabadtéri váróhelyiség, de a várban megtalálható Rózsakert is a pályázat keretében újult meg.

A Zöld Alternatíva Vetélkedő keretében pedig lehetőséget nyújtanak a térségben élő diákok és tanáraik számára, hogy egy egész napos program során megismerjék a gyárat és a bányákat, az alkalmazott technológiákat.

A vállalat számára kiemelten fontos, hogy a városban megtalálható sport és kulturális intézmények fellendítésében is támogatást nyújtson. Éppen ezért a Siklósi Várhoz a DDC több ponton is kapcsolódik; a vár fő támogatója immár évek óta, legyen szó termék vagy szponzorációs adományról. Emellett a várban megtalálható egy DDC-állandó kiállítás is, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a több mint 110 éves cementgyártás hagyományát.

A Siklósi Szalon is évek óta kiemelt támogatásban részesül a vállalat jóvoltából, 2022-ben pedig a Tehetségekért ösztöndíjprogram keretében átadott, különleges díjakat Kovács Ferenc siklósi festőművész közreműködésével készítették el helyi művészek.